Gå till innehåll

Vilka svenska webbhotell är bäst?

Billiga webbhotell i Sverige

Idag finns det ett stort antal webbhotell att välja emellan. Så vad är bäst för just dig som söker ett? Det kan vara knepigt att veta men här ska vi försöka göra det mer tydligt vad man kan utgå ifrån och ha i tankarna när man väljer sitt webbhotell.

Grunden för att välja webbhotell

Först och främst bör man sätta sig in i vad man har tänkt att ha för sorts webbplats att kvartera in på ett av landets webbhotell. Fortsättningsvis bör man vidare fundera på om det exempelvis handlar om en egen hemsida och vad ska då innehållet på den hemsidan handla om? Är det en informativ hemsida eller är det tänkt att vara en hemsida med egen webbshop? Detta måste man först bena ut för att sedan gå vidare i valet av hotell.

Ekonomisk aspekt

När man själv funderat färdigt kring upplägget och syftet med webbplatsen kan man se över vilken typ av webbhotell man önskar ha. Är det möjligtvis en privat och något enklare hemsida man beslutat sig för kanske ett enklare webbhotell passar bäst. Dessa brukar även vara lite billigare kostnadsmässigt. På en lite enklare hemsida kanske man inte heller är i behov av att tillföra mer avancerade funktioner och då kan ett billigt webbhotell absolut vara en bra lösning.

Ska man däremot ha någon sorts webbshop bör man tänka igenom olika betallösningar på den hemsidan. Alla webbhotell stödjer inte betalningsalternativ och många är också dyra när det gäller vilka funktioner som ingår eller inte på hotellen. Detta bör noga se över innan man bestämmer sig. Om man dessutom ska ha en egen webbshop bör man kanske välja ett webbhotell som har support dygnet runt med både e-post och telefon. Alla webbhotell har inte det. Detta kan kännas extra viktigt om man är novis och har en mängd olika frågor kring uppstart, underhåll och olika funktioner.

Svenskt eller utländskt webbhotell?

Ska man välja svenska eller utländska webbhotell? Detta är en viktig fråga som man kanske bör ställa sig. De flesta svenska webbhotell har nämligen support dygnet runt, både via e-post och telefon. Här kan man läsa om olika typer av webbhotell i Sverige samt alla för -och nackdelar avseende support. Om man inte är en van internetanvändare kan ett svenskt webbhotell med tillgänglig support vara att föredra. Support via telefon kan vara extra uppskattat när det verkligen behövs. Ibland är det lättare att prata med någon direkt än att ha e-post korrespondens.

Sammanfattningsvis

Egentligen är det alltid du själv som avgör vilket webbhotell du väljer. Vi vill på denna sida enbart ge dig tips om hur du ska försöka resonera kring valet av detta. Att skapa en hemsida eller blogg kan vara tidskrävande nog och då är det ganska bra med lästips om de olika webbhotell som finns att tillgå. Det finns även en tillgänglig e-post adress för den som vill fråga något specifikt eller har ytterligare funderingar kring val och olika alternativ. Det är aldrig fel att fråga om man känner sig osäker.