Gå till innehåll

Stockholms underbara explosion av tapas restauranger

I Stockholm har det fullkomligt exploderat av nya restauranger, vilket är helt underbart.

Den spanska plockmaten har hittat till Stockholm och den passar lika bra för barnfamiljen som för tjejgänget, eller bara för att unna sig något extra. Vi tänkte här presentera några som är värda att lyftas fram lite extra. Det vi tittat lite extra på är mysfaktorn, nytänkandet och framförallt kvalitén.

På Xarcuteria har man hittat inspiration från det genuina Spanien, och något som gjort restaurangen känd är deras fantastiska charkuterier.
Ett annat mysigt ställe vi kan rekommendera är Boqueria, som specialiserat sig på "brunch", vilket är väldigt populärt. Smakerna är typiskt spanska med många olika former, färger och smaker.

Ett annat ställe som är helspanskt och har äkta tapas i äkta spansk miljö är Andalucia. Här hittar du allt från potatisomelett till friterade bläckfiskringar.

Även deras lufttorkade skinkor är värda ett smakprov.

Tapas vid Drottningtorget

Letar man efter ett ställe runt Drottningtorget kan man besöka Bistro Boheme som har en fullskalig meny.

En annan kedja vid namnet Caliente har sina restauranger utspridda på lite olika ställen, men de serverar goda tapas till bra priser och är väl värt ett besök. Här hittar du mat med lite styrka som starka kycklingvingar och nachos.

I Stockholm hittar man även Sveriges första app-restaurang. De serverar mat från hela världen, och alla beställningar görs via mobilen. Menyn är gedigen och även den mest kräsne hittar något på menyn.

Tapas på Söder

På söder hittar du en genuin liten restaurang, El Clasico Tapas Bar, belägen på Skånegatan. Den är mysig, och lite trång, vilket gör att det är klokt att förbeställa bord. Här serveras många goda rätter och de välkomnar alla, även barnfamiljer, precis som i Spanien.

Tapas på Kungsholmen

Föredrar du Kungsholmen finns det fina alternativ även där. På Tapas & Food har man byggt upp ett litet mysigt ställe med influenser från världens alla hörn. Något som är lite unikt för dem är att de tagit dessa smårätter till en helt ny dimension, nämligen till nordiska tapas. Här kan du få tapas med skagenröra eller tapas med renskav. Förutom alla olika smårätter serveras det även vin och öl med ett stort utbud.

En annan restaurang på Kungsholmen är Mamas & Tapas. Här möts äldre, unga, barn och medelålders, och stället är populärt och blir ofta fullt. Några av deras klassiker är baconlindade dadlar, paella och gazpacho. Beställningar görs på pappersmenyer, vilket gör det hela smidigt.
Olé-Olé är ett tredje ställe på Kungsholmen som vi vill rekommendera. Stället är typiskt spanskt och du möts av en härlig atmosfär då du kliver in i värmen.

Eftersom stället är populärt rekommenderas boka tapas i Stockholm för att vara på den säkra sidan.

Prisvärd och mysig

Sist men inte minst har vi Ramblas, som är en prisvärd restaurang med utsökta menyer. Det här stället är ofta fullpackat, så en god idé är att reservera ett bord i förväg om man vill vara säker på att få sittplats. Stället är inte bara mysigt, spansk och välkomnande, utan rätterna är också prisvärda vilket gör det hela ännu trevligare.