Gå till innehåll

Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och benämns ofta som staden som aldrig sover. Kanske var det därför Lasse Berghagen sjöng "Säg, hör du musiken och skratten från Djurgården och Gröna Lund" i sin kända låt Stockholm i mitt hjärta? I Stockholm finns det alltid något att göra eller något nytt att titta på oavsett om det är dag eller natt. Det finns allt från utställningar till teater, sportevenemang, filmer och annat.

Stockholm är en stad som passar alla

Oavsett hur gammal man är eller var man kommer ifrån kan man enkelt finna något att njuta av i denna stad som ligger precis invid havet. Man kan med fördel ta en promenad och känna havets salta och svalkande brisar på våren eller en varm sommardag. Varför inte besöka nöjesparken Gröna Lund, eller ta en picknick ute på Djurgården? Under vintern lyser Stockholms alla ljus upp gatorna och skapar en värmande atmosfär.

Om man hellre är den som befinner sig inomhus oavsett väder finns det flera museer med härlig konst att njuta av. Eller varför inte besöka några av alla de shoppinggallerior som finns i staden? Här finns allt från kläder och skönhetsprodukter till teknik och bildelar. Det är lätt att ta sig mellan ställena i staden tack vare god kollektivtrafik i form av bussar, taxi och tunnelbana. Dessutom finns flera vackra promenadstråk.

Det är lätt att finna ett hotell i staden och det finns också gott om vandrarhem. De finns i blandade prisklasser och med olika bekvämligheter för att passa alla. Man kan också välja läge efter hur man vill bo. Det finns hotell mitt i de allra mest fartfyllda kvarteren, men man kan också finna vandrarhem långt utanför staden på landsbygden.

Om man vill flytta till Stockholm finns det relativt gott om jobb. Att hitta en central bostad är dock inte fullt lika enkelt utan det krävs ofta att man står i kö ett tag för att sedan få en lägenhet. Man bör också vara medveten om att hyran kan vara relativt hög. Dock kommer man att bo mitt i den svenska huvudstaden med närhet till både hav, skog och annat. Det finns inte mycket att sakna när man bor här och för många är det en absolut dröm att varje dag kunna gå och flanera längs stadens gator och känna pulsen i storstadslivet.

Varför inte ta en semester och åka till Stockholm och utforska stadens alla fördelar?