Gå till innehåll

Luncha i Stockholm

Att hitta lunchrestauranger i Stockholm är lätt då utbudet är enormt, och ju finare vädret är desto fler är ute och äter, vilket gör det viktigt att veta var man ska ta vägen. Vi ska nu presentera några härliga lunchställen som är väl värda ett besök. Tillgänglighet, prisvärdhet och atmosfär är ledorden då vi undersöker,granskar och kritiserar, så häng med!

En av de restauranger som sticker ut lite grann och som vi tagit oss en närmare titt på är GUTE, som du hittar ungefär mittemellan Norrmalm och Östermalm. Restaurangen är relativt nyrenoverad med ett bra utbud både vad det gäller koncept och meny. Målet är att tillhöra toppskiktet och att vara det naturliga valet då man är i krokarna. Detta har de lyckats bra med då det är en hemtrevlig atmosfär som välkomnar då man kliver in i restaurangen. Som specialitet har de att de ska erbjuda kött från hela världen men med högsta kvalitet. Att man har en meny som varierar med årstiderna gör bara det hela ännu mer spännande och exotiskt.

Lunch på Södermalm

Gillar man italiensk mat rekommenderas en restaurang vid namnet Ristorante Piace, som serverar utsökt italiensk mat. Du hittar denna härliga restaurang på bästa läge på Södermalm, närmare bestämt på Ringvägen 110, och telefonnummer till dem är 08-642 77 80. Vid tillagningen används i möjligaste mån varor som är ekologiska och närodlade, vilket gör att smaken blir något sensationellt god. När du kommer in i denna genuina välkomnande restaurang blir du bemött med ett leende och välkomnandet känns fantastiskt. Till de goda menyerna finns matchande vin i olika prisklasser. Varje dag serveras "dagens lunch" och den är varierande och innehållsrik. Här kan du välja mellan vedugnspizza, kött, fisk och pasta och naturligtvis en gedigen salladsbuffé. Vi kan nästan garantera att man hittar något som passar allas smaklökar. För dig på språng finns även en take away-meny där vi har specialpriser på några rätter.

Amidas lilla kolgrill är en kär liten krog som vi också varmt vill rekommendera, och denna finner du också på Södermalm. Att grilla, vilket framgår av namnet, är deras specialité och det märker du när du gläntar på dörren. Gillar man kolgrillat är det här ett ställe du kommer älska. Doften, atmosfären och den goda smaken gör att man återvänder hit gång efter gång. Prisklassen är bra, och du känner att du får valuta för dina spenderade pengar. En undersökning gjord av Metro visar att det finns ett stort urval av lunchrestauranger, men att det är klokt att boka bord om man är ett större sällskap."Låt maten vara din medicin, din mat ska vara din medicin".

Brisket & Friends är en annan liten trevlig lunchrestaurang som du hittar i Stockholm, och här hittar du lunchmat som mättar. Ett BBQ-ställe som specialiserat sig på rökgrillning, eller vad sägs om hickoryrökt brisket! Även specialiteter som pulled pork eller en fläsksida hittar man här. Detta serveras med bröd, och lite enkla tillbehör som rå lök och grönsaker.

Besöker du Gamla stan kan vi varmt rekommendera Pubologi som bjuder på japaninspirerad mat vilket är väldigt smakfullt och prisvärt. Atmosfären är enkel men inbjudande och du känner dig mer än välkommen då du träder in i restaurangen.

Gamla stan har många små trevliga lunchställen väl placerade i de små gränderna. Genom att ta sig dit och spatsera runt kommer du mötas av restauranger i alla prisklasser och miljöer. Framåt vårkanten plockar många ut bord och stolar så att man kan avnjuta det hela i lite härlig vårsol, och för att det inte ska bli för kallt brukar gasolvärmare och filtar placeras strategiskt mellan borden.